اگر به فکر ایمپلنت دندان هستید، ممکن است در موردنیاز به بیهوشی و نوع آن نگران باشید. برای کسانی که ترس از جراحی یا از دندانپزشکی دارند، احتمال و ترس از درد ممکن است آنها را نسبت به انجام این عمل مردد کند. خبر خوب این است که چون نصب ایمپلنتهای دندانی یک جراحی محسوب میشود، دندانپزشک شما حتماً از نوعی بیحسی یا بیهوشی استفاده خواهد کرد تا در طول عمل راحت باشید. اگرچه با هر نوع بیحسی که استفاده شود، شما هیچ دردی احساس نخواهید کرد، برخی از دندانپزشکان مانند دکتر کشکولی فرمهای مختلفی از بیهوشی را ارائه میدهند. نوع بیهوشی که دکتر دندانپزشک استفاده میکند بستگی به تعداد ایمپلنتها، ترجیح دندانپزشک، و میزان راحتی شما با کارهای دندانپزشکی دارد. بهترین دندانپزشک در تهران شما را با انواع ایمپلنت با بیهوشی و مزایای آن آشنا می کند. همه چیز درباره ایمپلنت دندان را اینجا بخوانید.
تعیین وقت مشاوره
ایمپلنت دندان با بیهوشی چیست؟
ایمپلنت دندان با بیهوشی یا سدیشن (Sedation) یکی از روش های نوین کاشت دندان است. اگر در طول جراحی ایمپلنت دندان نیاز به پیوند استخوان باشد و یا بنا بر دلایلی بهترین دکتر ایمپلنت دندان صلاح بداند، ممکن است بیهوشی عمومی توصیه شود. این نوع بیهوشی باعث میشود بیمار به خواب برود و پس از عمل هیچ خاطرهای از آن نداشته باشد. همچنین، برای بیمارانی که از پروسه درمانی میترسند و یا مضطرب هستند، بیهوشی عمومی میتواند گزینه مناسبی باشد، زیرا این روش کار را برای همه آسانتر میکند. تصمیمگیری برای استفاده از این روش معمولاً به امکانات کلینیک و خدماتی که ارائه میدهد بستگی دارد. ایمپلنت دندان روشهای مختلفی دارد. ایمپلنت فوری دندان و ایمپلنت دیجیتال دو مورد از این روشها است. برای آشنایی با این روشهای نوین بر روی لینک های مربوط کلیک نمایید.
آیا برای جراحی ایمپلنت دندان نیاز به بیهوشی دارید؟
خیر، برای جراحی ایمپلنت دندان نیازی به بیهوشی نیست. البته در برخی موارد مانند زمانی که نیاز به پیوند استخوان باشد و یا زمانی که دندانپزشک احساس کند برای انجام بهتر جراحی نیاز به بیهوشی است، این کار صورت خواهد گرفت. اگر به خاطر ترس از جراحی درباره درمان خود مضطرب هستید، میتوانید از دندانپزشک بخواهید تا شما را برای پروسه درمانی بیهوش کند.
مراحل ایمپلنت دندان با بیهوشی
بیهوشی در فرایند کاشت انواع ایمپلنت دندان با استفاده از داروهای مخصوص انجام میشود که باعث میشود شخص کاملاً بیهوش باشد. مراحل معمول این فرایند به شرح زیر است:
- پیش از عمل، لازم است با دندانپزشک یا جراح خود مشورت کنید. پزشک نکات و توصیههایی برای آمادهسازی قبل از جراحی به شما میدهد. همچنین، میتوانید در مورد انواع بیهوشی و مزایا و معایب آن صحبت کنید.
- در روز جراحی، ابتدا شما بیهوش میشوید و سپس متخصص لثه داروی بیحسی موضعی را به ناحیه موردنظر تزریق میکند. این دارو ممکن است به شکل اسپری، ژل یا تزریقی باشد که عصبها را موقتاً غیرفعال و منطقه را بیحس میکند. علت این کار اطمینان از عدم ایجاد مشکل است.
- پس از اطمینان از بیهوشی، جراحی کاشت ایمپلنت آغاز میشود و جراح با دقت ایمپلنت را در جای مناسب در استخوان فک قرار میدهد.
- پس از جایگذاری، دندانپزشک بررسی میکند که ایمپلنت به درستی جا افتاده و هیچ درد یا حساسیتی وجود ندارد.
- مدتی بعد از جراحی، بیدار میشوید و به حالت طبیعی باز میگردید. ممکن است پزشک برای مدیریت درد و کاهش تورم، نکاتی را پس از عمل به شما توصیه کند.
انواع بیهوشی برای کاشت ایمپلنت
در دندانپزشکی، از سطوح مختلفی از بیهوشی استفاده میشود که از بیحسی خفیف تا متوسط و عمیق متغیر است. اگر فقط یک یا دو ایمپلنت نیاز دارید، احتمالاً بیحسی موضوعی کافی است. اما اگر به ایمپلنت کامل دهان نیاز دارید، بیهوشی ترجیح داده میشود.
۱. بیحسی موضعی بیحسی موضعی یکی از متداولترین روشهای بیهوشی برای انجام جراحی ایمپلنت دندان است. در این روش، دندانپزشک با تزریق داروی بیحسکننده به ناحیه لثه و استخوان فک، فرآیند جراحی را انجام میدهد. این روش به ویژه برای افرادی که نسبت به کاشت ایمپلنت احساس استرس و اضطراب دارند، مناسب است. با این حال، باید توجه داشت که اثرگذاری آن به هیچ عنوان با بیهوشی عمومی یا سدیشن قابل مقایسه نیست.
۲. بیهوشی با اکسید نیتروژن اکسید نیتروژن یکی دیگر از روشهای بیهوشی است که برای ایجاد آرامش در بیمار حین کاشت ایمپلنت مورد استفاده قرار میگیرد. در این نوع بیهوشی، بیمار هوشیار و بیدار است و این روش بیشتر برای افرادی که دلهره و ترس خفیفی دارند، مناسب است. دندانپزشک با استفاده از یک ماسک مخصوص، گاز اکسید نیتروژن را به بیمار استنشاق میکند تا او به حالت خواب مصنوعی فرو برود و بتواند ایمپلنت دندان را با آرامش بیشتری دریافت کند. لازم به ذکر است که این نوع بیهوشی برای افرادی که مشکلات تنفسی و ریوی دارند، توصیه نمیشود. بنابراین، اگر شما جزو این دسته از افراد هستید، باید روش دیگری را برای آرامش حین کاشت ایمپلنت انتخاب کنید.
۳. بیهوشی عمومی در برخی موارد، شدت استرس و اضطراب بیمار به حدی میرسد که میتواند روند درمان را مختل کند. در این شرایط، برای انجام جراحی ایمپلنت و تضمین کیفیت و موفقیت آن، از بیهوشی عمومی استفاده میشود. در این روش، پزشک متخصص بیهوشی به تیم دندانپزشکی ملحق میشود و با توجه به سن، میزان استرس بیمار و مدت زمان درمان، مقدار مشخصی از داروی بیهوشکننده را تجویز میکند. در این نوع بیهوشی، بیمار کاملاً آرام و در خواب عمیق فرو میرود، به طوری که هیچ یک از مراحل کاشت ایمپلنت را متوجه نمیشود و دندانپزشک میتواند با دقت و آرامش به انجام جراحی بپردازد.
انواع مختلفی از برند های ایمپلنت در بازار موجود است مانند ایمپلنت آمریکایی، ایمپلنت فرانسوی، ایمپلنت سوئیسی دندان و موارد دیگر. برای آشنایی با مزایا و معایب هر کدام مقالات لینک شده را بخوانید و با دندانپزشک خود درباره انتخاب آنها مشورت کنید.
بیهوشی عمیق چیست؟
بیهوشی عمیق از طریق تزریق وریدی (IV) انجام میشود. با استفاده از IV، میتوانیم داروهای خاصی را باتوجهبه شرایط و نیازهای هر بیمار استفاده کنیم. هر دارویی که به کار میرود بادقت انتخاب شده تا بیمار در طول پروسه احساس راحتی، ایمنی و بهبود بهتری داشته باشد. یکی از اولین داروهایی که در بیهوشی عمیق استفاده میشود، “ورسد” است. ورسد به شما کمک میکند قبل از شروع عمل احساس آرامش کنید. پس از تزریق، معمولاً در سراسر بدن احساس راحتی خواهید کرد. ازآنجاکه داروهای IV مستقیماً وارد جریان خون میشوند، بسیار سریع عمل کرده و مؤثر هستند. مورد بعدی داروی “پروپوفول” است.
پروپوفول همان دارویی است که باعث میشود احساس کنید در حال خوابیدن هستید. متخصص بیهوشی ما دوز مشخصی را بر اساس اندازه و وزن بدن شما و سایر عوامل پزشکی تنظیم میکند. ما همیشه سوابق پزشکی بیمار را بهدقت بررسی میکنیم تا مطمئن شویم که فقط از داروهایی که برای وی ایمن است استفاده میکنیم. پروپوفول به شما کمک میکند تا در طول کل فرایند درمان خواب بمانید. درحالیکه شما خواب هستید، ما همچنان از بیحسی موضعی استفاده میکنیم تا ناحیهای از دهان که روی آن کار میکنیم را بیحس کنیم. حتی اگر شما بیهوش باشید، نمیخواهیم هیچگونه دردی احساس کنید. در نهایت، ممکن است یک استروئید نیز در IV شما تزریق شود. استروئیدها علاوه بر اینکه تا حدی به کاهش تهوع کمک میکنند، نقش مهمی در کاهش تورم پس از عمل دارند.
مزایای کاشت ایمپلنت دندان با بیهوشی
کاشت ایمپلنت دندان با بیهوشی، مزایای متعددی را برای بیماران به همراه دارد. یکی از اصلیترین مزایای این روش، احساس راحتی بیشتر پس از عمل است. بیماران معمولاً روز بعد از جراحی، احساس بهتری نسبت به زمانی که بدون بیهوشی تحت درمان قرار میگرفتند، دارند. بیهوشی به شما این امکان را میدهد که کاملاً آرام باشید و به راحتی دندانهای خود را روی محافظ دهانی که استفاده میشود، قرار دهید، بدون اینکه به طور غریزی آن را فشار دهید یا گاز بگیرید. این امر به جلوگیری از فشار به مفاصل فک کمک میکند.
کاشت ایمپلنتهای دندانی با بیهوشی به عنوان یک روش نوین، به ویژه برای افرادی که نسبت به کاشت ایمپلنت استرس دارند، بسیار مناسب است. اما این روش تنها مختص این افراد نیست و تمامی بیماران میتوانند از مزایای آن بهرهمند شوند.
از جمله مزایای کاشت ایمپلنت با بیهوشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش تعداد جلسات کاشت ایمپلنت: با توجه به اینکه بیمار به خواب مصنوعی فرو میرود، دندانپزشک میتواند زمان جراحی را افزایش دهد و بدین ترتیب تعداد جلسات کاشت ایمپلنتهای دندانی کاهش یابد.
- طراحی لبخند بدون استرس و اضطراب: این روش به راحتی امکانپذیر است و بیماران میتوانند با آرامش بیشتری به طراحی لبخند خود بپردازند.
- ادامه روند درمان با اشتیاق بیشتر: بیماران بدون هیچ گونه نگرانی میتوانند روند درمان و کاشت ایمپلنت را ادامه دهند.
- انجام کاشت ایمپلنت به صورت مرتب: این روش به دندانپزشکان این امکان را میدهد که کاشت ایمپلنت را در جلسات معین و در کوتاهترین زمان ممکن انجام دهند.
به طور کلی، کاشت ایمپلنت دندان با بیهوشی یک گزینه مناسب و مؤثر برای افرادی است که به دنبال راحتی و کاهش استرس در طول فرآیند درمان هستند.
مقاله مرتبط: لق شدن ایمپلنت دندان
معایب ایمپلنت دندان با بیهوشی
از معایب استفاده از مواد بیهوشی باتوجهبه روش آن میتوان به بیحالی کلی در چند پس از جراحی، مشکلات تنفسی خفیف، حالت تهوع، ضعف و سرگیجه اشاره کرد.
قیمت ایمپلنت دندان با بیهوشی
هزینه ایمپلنت با استفاده از بیهوشی بستگی به نوع بیهوشی، مهارت پزشکان، مکان انجام بیهوشی و عوامل متعدد دیگر دارد. هزینه ایمپلنت دندان همراه با بیهوشی در تهران معمولاً بین ۳.۰۰۰.۰۰۰ تا ۴.۰۰۰.۰۰۰ تومان بیشتر از هزینه عادی خواهد بود. لازم به ذکر است که این مبلغ اضافه بر هزینه خود ایمپلنت بوده و هزینه ایمپلنت به طور جداگانه محاسبه میشود. هزینه نهایی ایمپلنت شما به عواملی مانند تعداد ایمپلنتها، برند پایه، نوع ایمپلنت و روکش و همچنین هزینه درمانهای تکمیلی بستگی دارد.
ایمپلنت دندان با بیهوشی برای چه کسانی مناسب است؟
کاشت ایمپلنت با بیهوشی میتواند برای افراد مختلفی مناسب باشد؛ بااینحال، انتخاب نهایی برای استفاده از بیهوشی باید با مشورت دندانپزشک متخصص و بیمار انجام شود. در ادامه به برخی از شرایط رایج که این روش برای آنها مناسب است اشاره میکنیم:
- افرادی که از لحاظ جسمی و سلامتی در وضعیت مناسبی هستند.
- کسانی که نیاز به جایگزینی دندانهای از دست رفته خود دارند.
- افرادی که نسبت به بیهوشی حساسیت خاصی ندارند.
- افرادی که ترجیحات شخصی خاصی برای استفاده از بیهوشی دارند.
ایمپلنت دندان با بیهوشی در مطب دکتر کشکولی
در جراحی ایمپلنت دندان، بیماران ممکن است بنا بر صلاح دندانپزشک و یا خواسته خود بیهوش شوند تا پروسه درمانی راحتتری داشته باشند. هرچند برای ایمپلنت دندان، بهجز در موارد خاص، نیازی به بیهوشی کامل نیست، اما اگر فکر میکنید ممکن است ترس شما از عملیاتی که دکتر دندانپزشک باید انجام دهد ممکن است مانعی برای شما باشد، حتماً این موضوع را با دندانپزشک خود در میان بگذارید. علاوه بر ایمپلنت، انواع خدمات دندانپزشکی مانند لمینت دندان، کامپوزیت دندان، لیفت لثه، عصب کشی دندان، ترمیم دندان، باندینگ دندان، خدمات زیبایی دندان، اصلاح طرح لبخند و بریج دندان با کیفیت بالا و قیمت بسیار مناسب انجام می شود.