ساعات کاری مطب: شنبه تا چهارشنبه  ساعت 9 الی 18 | پنج شنبه  ساعت 9 الی 13

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

تلفن تماس

021-22431789
021-26801457 09370031001

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

نشانی ما

مقدس اردبیلی، بین کیهان و پسیان، ساختمان اکیاس، طبقه هفتم جنوبی واحد 34

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

تلفن تماس

021-22431789
021-26801457

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

نشانی ما

مقدس اردبیلی، بین کیهان و پسیان، ساختمان اکیاس، واحد 34

رفع بوی بد دهان

بوی بد دهان که به آن هالیتوزیس نیز گفته می شود، مشکل رایجی است که بسیاری از افراد در مقطعی از زندگی خود با آن مواجه می شوند. این مشکل می تواند موجب ناراحتی و خجالت ما در ارتباط با دیگران بشود و در برخی موارد می تواند نشانه ای از مشکلات اساسی در سلامتی باشد. در این پست به بررسی علل و رفع بوی بد دهان و نحوه پیشگیری از آن و همچنین درمان‌های موجود بپردازدیم. با دکتر کشکولی دندانپزشک زعفرانیه همراه باشید.

بوی بد دهان چقدر شایع است؟

بوی بد دهان یک بیماری شایع است که تقریباً از هر 4 نفر در سراسر جهان 1 نفر را مبتلا می کند. یک مطالعه تحقیقاتی که نتایج 13 مقاله مجله پزشکی را ترکیب کرد، نشان داد که بوی بد دهان حدود 31.8 درصد از کل جمعیت را تحت تاثیر قرار می دهد.

علائم هالیتوز چیست؟

علامت اصلی این مشکل همانطور که از اسمش پیداست، بوی بد دهان است که فراتر از حد قابل قبول در اجتماع در نظر گرفته می شود. این بو می تواند در صبح یا بعد از سیگار کشیدن، نوشیدن قهوه یا خوردن برخی غذاها مانند سیر بدتر شود.

اطلاعات بیشتر: بلیچینگ دندان در تهران

هالیتوز چگونه تشخیص داده می شود؟

دندانپزشکان اغلب بوی بد دهان را تشخیص می دهند. تشخیص بر اساس شرح حال و بوی دهان فرد در طول معاینه دندان است. کل دهان بررسی می شود تا علتی مانند عفونت پیدا شود، اگر دندانپزشک نتواند علت را پیدا کند، شما را به یک متخصص مناسب ارجاع می دهد.

تعیین وقت مشاوره

چه چیزی باعث بوی بد دهان می شود؟

بوی بد دهان می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، چه در داخل و چه در خارج از دهان. در اینجا به برخی از شایع ترین علل اشاره می‌کنیم:

  • بهداشت نامناسب دهان: باکتری های موجود بر روی دندان ها و مواد زائد روی زبان از دلایل اصلی بوی بد دهان هستند. مراقبت نامناسب از بهداشت دهان و دندان، مانند عدم استفاده منظم از مسواک، نخ دندان و معاینه دندان، می تواند منجر به تجمع ذرات غذا و باکتری در دهان شود و در نتیجه بوی بدی در دهان شما ایجاد کند.
  • خشکی دهان: خشکی دهان، وضعیتی که در آن غدد بزاقی نمی توانند بزاق کافی برای مرطوب نگه داشتن دهان شما تولید کنند، می تواند منجر به بوی بد دهان شود. بزاق برای مرطوب کردن دهان، خنثی کردن اسیدهای تولید شده توسط پلاک و شستن سلول‌های مرده‌ای که روی زبان، لثه‌ها و گونه‌ها تجمع می‌کنند، ضروری است.
  • استفاده از تنباکو: سیگار کشیدن یا جویدن محصولات مبتنی بر تنباکو می تواند باعث بوی بد دهان، لکه دار کردن دندان ها، کاهش توانایی شما در طعم غذاها و تحریک لثه ها شود.
  • بیماری لثه: یکی از علائم اصلی بیماری لثه بوی بد دهان است. این وضعیت نیاز به مراقبت فوری توسط یک متخصص بهداشت دهان و دندان دارد.
  • عفونت های تنفسی: برخی عفونت های تنفسی مانند سینوزیت یا برونشیت نیز می توانند منجر به بوی بد دهان شوند.
  • جراحی: بوی بد دهان شما می تواند ناشی از زخم های جراحی پس از جراحی دهان، مانند برداشتن دندان، یا در نتیجه پوسیدگی دندان، بیماری لثه یا زخم های دهان باشد.
  • سایر بیماری های دهان، بینی و گلو: بوی بد دهان گاهی اوقات می تواند ناشی از سنگ های کوچکی باشد که در لوزه ها تشکیل شده و با باکتری هایی که بو تولید می کنند پوشیده شده اند. عفونت‌ها یا التهاب مزمن در بینی، سینوس‌ها یا گلو که می‌توانند به ترشح پس از بینی کمک کنند نیز می‌توانند باعث بوی بد دهان شوند.
  • علل دیگر: بیماری‌هایی مانند برخی سرطان‌ها و شرایطی مانند اختلالات متابولیک می‌توانند در نتیجه مواد شیمیایی که تولید می‌کنند، بوی مشخصی را در نفس را ایجاد کنند. رفلاکس مزمن اسیدهای معده (بیماری ریفلاکس معده به مری) می تواند با بوی بد دهان همراه باشد. بوی بد دهان در کودکان خردسال می تواند ناشی از جسم خارجی مانند یک تکه غذا در سوراخ بینی باشد.

اگر دائماً بوی بد دهان دارید به چه معناست؟

اگر به هالیتوز مزمن مبتلا هستید، ممکن است به این معنی باشد که بیماری لثه دارید. اگرچه همیشه اینطور نیست. یعنی هالیتوز می تواند نشانه ای از یکی از بیماریهای ذکر شده در بالا باشد.

اگر بوی بد دهان دارید که از بین نمی رود، با دندانپزشک خود قرار ملاقات بگذارید. اگر هالیتوز به دلیل بهداشت نامناسب دهان باشد، تمیز کردن دندان یا روش پریودنتال (لثه) باید کمک کند. اگر دندان ها و لثه های سالمی دارید، هالیتوز ممکن است با مشکلی در قسمت دیگری از بدن شما مرتبط باشد.

مقالات مرتبط: هزینه ایمپلنت دندان

چگونه می توانم برای همیشه از شر بوی بد دهان خلاص شوم؟

همانطور که در بالا ذکر شد، رفع بوی بد دهان به درمان ریشه‌ای نیاز دارد. آدامس و نعناع فقط و فقط مشکل را می پوشانند. اما جهت رفع کامل، باید با یک متخصص دندانپزشک مشورت کنید. او می تواند به شناسایی علت اصلی کمک کرده و درمان های مناسب را پیشنهاد دهد. به طور کلی میتوانید دستورالعمل‌های زیر را برای رعایت بهداشت دهان و دندان‌های خود و جلوگیری عمومی از بوی بد دهان انجام دهید:

  • دو بار در روز مسواک بزنید، هر بار حداقل دو دقیقه و یک بار در روز از نخ دندان استفاده کنید. به یاد داشته باشید که زبان خود را با برس مسواک تمیز کنید.
  • از دهانشویه ضد باکتری بدون الکل استفاده کنید.
  • برای معاینه و تمیز کردن به طور منظم به بهترین دندانپزشک در تهران مراجعه کنید. برای برخی افراد، این ممکن است هر شش ماه یکبار باشد. اما دیگران ممکن است نیاز به ویزیت های مکرر داشته باشند تا سلامت دهان و دندان خود را کنترل کنند.
  • برای جلوگیری از خشکی دهان آب زیادی بنوشید.
  • تولید بزاق را با استفاده از آدامس های بدون قند، مکیدن آب نبات های بدون قند یا خوردن غذاهای سالم که نیاز به جویدن زیاد دارند، افزایش دهید. دندانپزشک شما ممکن است محصولاتی را توصیه یا تجویز کند که می توانند بزاق مصنوعی تولید کنند یا به بدن شما در تولید بزاق کمک کنند.
  • از الکل، کافئین و محصولات تنباکو خودداری کنید زیرا می توانند دهان شما را خشک کنند.

آنچه گفتیم…

به یاد داشته باشید، بوی بد دهان می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات اساسی سلامتی باشد، بنابراین اگر دائماً بوی بد دهان را تجربه می‌کنید، باید برای شناسایی و درمان علت زمینه‌ای به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید. برای رزرو وقت با دندانپزشک زیبایی در تهران با کلینیک دکتر کشکولی تماس بگیرید.

لطفا به ما امتیاز بدهید...
[کل: 0 میانگین: 0]

دکتر مونا کشکولی

دکتر مونا کشکولی متولد ۱۶ شهریور ۱۳۶۳ می باشد. ایشان در سال ۱۳۹۰ موفق به اخذ مدرک دکترای حرفه ای به عنوان دندانپزشک در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی شدند. ایشان همچنین عضو انجمن دندانپزشکان ایران بوده و حضور مستمر در کنفرانس های علمی و ارایه پژوهش های علمی متعدد دارند.
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سایر مقالات پزشکی
روکش پرسلن

روکش پرسلن

روکش های پرسلن روکش‌های دندانی پوسته‌های سفارشی هستند که روی سطوح جلویی دندان‌ها قرار می‌گیرند. آنها ترک‌ها، تراشه‌ها،

ادامه مطلب »
برای تعیین وقت و مشاوره شما با ما در ارتباط باشید…