ساعات کاری مطب: شنبه تا چهارشنبه  ساعت 9 الی 18 | پنج شنبه  ساعت 9 الی 13

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

تلفن تماس

021-22431789
021-26801457 09370031001

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

نشانی ما

مقدس اردبیلی، بین کیهان و پسیان، ساختمان اکیاس، طبقه هفتم جنوبی واحد 34

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

تلفن تماس

021-22431789
021-26801457

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

نشانی ما

مقدس اردبیلی، بین کیهان و پسیان، ساختمان اکیاس، واحد 34

چسب روکش دندان

چسب روکش دندان ماده ای آستر مانند برای چسباندن دائمی یا موقت روکش به دندان است. چسب روکش به سمان یا چسب تاج دندان نیز معروف است. ونیر سرامیکی، کامپوزیت ها و روکش‌ها با چسب به دندان طبیعی بیمار چسبانده می‌شوند تا با آن سفت شوند. نحوه چسباندن روکش اهمیت زیادی دارد. اگر روکش نادرست قرار داده شود و به آن آسیب برسد احتمال دارد که باکتری ها در زیر آن نفوذ کرده و رشد کنند و منجر به پوسیدگی دندان طبیعی همچنین صدمه به روکش شود. برای آشنایی با انواع چسب روکش دندان با بهترین دندانپزشک در تهران و بهترین دندانپزشک زیبایی تهران همراه باشید.

لینک مفید: هزینه عصب کشی دندان 1403

ویژگی های چسب روکش دندان

انتخاب چسب روکش دندان بسیار مهم است زیرا باعث ماندگاری و طول عمر روکش دندان می شود. برخی از ویژگی هایی که باید در انتخاب چسب روکش دندان نظر گرفته شود در زیر آورده شده است:

  • مقاومت در برابر، تحت‌فشار قرارگرفتن ناشی از گاز گرفتن و جویدن خوراکی ها
  • مقاوم در برابر پوسیدگی
  • ایجاد پیوند قوی بین دندان و مواد ترمیمی
  • سادگی استفاده از آن
  • حل‌نشدن در بزاق دهان
  • سازگار با بافت‌های نرم اطراف دندان‌ها

لینک مفید: مراقبت های بعد از انجام روکش دندان

سمان دندان چیست؟

نام دیگر چسب روکش دندان سمان دندان است که عموماً  در چسباندن روکش و بریج های دندانپزشکی بر روی دندان های طبیعی بیمار، ترمیم موقتی آنها، عایق بندی پروتزهای ثابت و … کاربرد دارند.

انواع چسب روکش دندان

در حال حاضر چسب روکش دندان تنوع بسیار بالایی دارد و دندانپزشکان از بین این طیف وسیع هر کدام را که برای روش خاص دندانپزشکی خود مناسب می دانند انتخاب می کنند. سمان دندان (چسبی که دو ماده را به هم میچسباند) مدرن نسلهای مختلفی را با فناوری های متفاوت گذرانده تا به شکل کنونی در دسترس قرار گرفته است. در ادامه با برخی از مهمترین های آنها آشنا می شویم:

چسب روکش گلاس آینومر

از ترکیب‌ پودر شیشه با نوعی اسید تولید می‌شود. این نوع سمان غالباً برای پرکردن دندان‌های شیری کودکان هم بکار می‌رود.

چسب روکش بیوسرامیک

سمان بیوسرامیک، نوعی چسب دائمی است که معمولاً جهت ترمیم کانال ریشه استفاده می‌شود. سازگاری زیستی بالایی دارد، یعنی مانند بافت طبیعی می‌تواند عمل کند و در بازسازی بافت نیز مؤثر باشد.

چسب روکش اوژنول اکسید روی

سمان اکسید روی، نوعی چسب روغنی است. جهت تسکین پالپ یعنی داخلی‌ترین قسمت دندان‌شکسته استفاده می‌شود ولی دوام بالایی ندارد.

چسب روکش زینک فسفات

از اولین سمان‌های دائمی است که به‌صورت گسترده برای ترمیم‌های مختلف بکار می‌رود. به خاطر اسیدیته نسبتاً بالایی که دارد می‌تواند پالپ دندان را تحریک کند. از زینک فسفات جهت چسباندن روکش‌های فلزی و باندهای ارتودنسی می‌توان استفاده کرد.

چسب روکش رزینی چسبان

این نوع چسب دندان دائمی است. به بیشتر ترمیم‌های سرامیکی وصل می‌شود.

چسب روکش رزینی زیبایی

سمان رزینی زیبایی دارای رزین‌های شفاف است و در رنگ‌های متفاوت وجود دارد. برای چسباندن ترمیم‌های کامپوزیتی تمام سرامیک و یا ترمیم دندان لب پر شده استفاده می‌شود. این نوع سمان ترکیب منحصربه ‌فرد و مقاومت بالایی دارد که از یکدیگر جدا یا حل نمی‌شود.

چسب روکش زینک پلی کربوکسیلات

از این چسب برای چسباندن ترمیم‌های سرامیکی یا روکش‌های فلزی می‌توان استفاده کرد.

مطلب مفید: هزینه کامپوزیت دندان

تعیین وقت مشاوره

انواع چسب روکش دندان از نظر دوام

به طور کلی، دو نوع چسب دندان دائم و موقت داریم. سمان موقت دندان زمانی استفاده می شود که تاج یا پروتز موقت برای بیمار به کار برده شود تا هنگامی که  ترمیم نهایی یا دائمی آماده گردد. و به خاطر اینکه بعد از مدتی باید برداشته شود نباید از چسب دائم استفاده گردد. برای این منظور زینک اکساید اوژنول انتخاب خوبی خواهد بود زیرا دارای ویژگی باندینگ ضعیفی است. همچنین برخی از دندانپزشکان از سمان موقت برای ارزیابی نحوه پاسخ بیمار و بافت اطراف دندان او به ترمیم استفاده می کنند.

در مقابل چسب های دائمی برای اتصال دائم کاربرد دارند. این نوع سمان یک پیوند قوی با ترمیم و دندان ایجاد می کند و اغلب به عنوان ماده ای برای چسباندن تاج ها و بریج ها استفاده می شود.

مزایای سمان روکش دائمی دندان

  • مزایای استفاده از سمان دائمی برای روکش دندان عبارتند از:
  • پیوند شیمیایی قوی
  • سازگاری با بافت‌ های دهان و دندان
  • حفظ استحکام و مقاومت روکش دندان
  • جلوگیری از پوسیدگی دندان

عملکرد چسب دندان چگونه است؟

چسب دندان با فشار دادن روکش بر روی دندان محکم می شود، پیوند شیمیایی در چسب های دندان ایجاد می شود که باعث استحکام آن می شود و این پیوند احتمال شکسته شدن روکش را بسیار پایین می آورد.

اگر روکش دندان شل شد یا افتاد چه کار کنیم؟

زمانی که چسب روکش دندان به هر دلیلی از بین می رود باعث شل شدن و یا افتادن روکش دندان می شود. قبل از هر چیز روکش دندان افتاده شده را ضد عفونی کرده و در جایی تمیز نگه دارید و به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک با استفاده از چسب، روکش را مانند روز اول در محل خود قرار می دهد. اگر دندانپزشک در دسترس نبود با استفاده از چسب روکش دندان موقت می توانید روکش افتاده را دوباره بچسبانید البته این موضوع را در نظر بگیرید که این چسب مانند چسب دندانپزشک نبوده و به طور موقتی مشکل شما را حل می کند. این چسب ها را می توانید از داروخانه تهیه کنید. چنانچه نتوانستید چسب روکش موقت را بچسبانید و یا دندانپزشک برای چند روز دیگر به شما وقت داد، باید از دندان مراقبت کنید.برای مراقبت لازم است که از خوردن غذاهای شیرین و غذاهای سرد و گرم پرهیز کنید و همینطور به طور صحیح دندان هایتان را مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید.

سمان دندان

آیا می توان از چسب روکش برای کاشت دندان استفاده نمود؟

چسب روکش دندان معمولاً برای تغییر رنگ، شکل و اندازه دندان‌ها و اصلاح ظاهر آن‌ها استفاده می‌شود اما کاشت دندان یک روش جراحی است که دندان مصنوعی به صورت دائمی در جایگاه دندان طبیعی شما قرار می‌گیرد و به استخوان فک یا بافت‌های دهانی متصل می‌شود. این روش نیاز به عمل جراحی دقیق، تعامل بافتی و تهیه پروتز مناسب دارد. به عنوان جایگزینی برای کاشت دندان، چسب روکش دندان نمی‌تواند تمام وظایف و عملکرد کاشت دندان را به خوبی انجام دهد. چسب روکش دندان قابلیت تثبیت دندان مصنوعی به صورت دائمی و استحکام مورد نیاز برای کاشت دندان را ندارد.

مشاوره جهت انتخاب چسب روکش دندان

برای مشورت و شناخت انواع چسب روکش و روش‌های درمانی دندانی، می‌توانید با متخصص دندانپزشک مشاوره داشته باشید. دکتر مونا کشکولی به عنوان یکی از متخصصان برجسته در حوزه دندانپزشکی با بیش از 12 سال سابقه کار، انواع خدمات مربوط به دهان و دندان را مانند ایمپلنت دندان، لیفت لثه، جراحی دندان عقل، ترمیم دندان، کشیدن دندان، بریج دندان، باندینگ دندان را انجام می دهد. ایشان می‌تواند به شما در رسیدن به سلامت و زیبایی دندان‌هایتان کمک کند. از طریق تماس با مطب یا وب‌سایت ایشان می‌توانید وقت ملاقات را تعیین کرده و با اعتماد به نظرات و راهنمایی‌های ارزشمند ایشان، به بهبود وضعیت دندان‌هایتان بپردازید.

تلفن های کلینیک:

۰۲۱-۲۲۴۳۱۷۸۹

۰۲۱-۲۶۸۰۱۴۵۷

5/5 - (4 امتیاز)
فهرست مطالب

مشاوره و رزرو وقت

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سایر مقالات پزشکی
برای تعیین وقت و مشاوره شما با ما در ارتباط باشید…