ساعات کاری مطب: شنبه تا چهارشنبه  ساعت 10 الی 19 | پنج شنبه ساعت 10 الی 15

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

تلفن تماس

021-22431789
021-26801457 09370031001

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

نشانی ما

تهران، مقدس اردبیلی، بین کیهان و پسیان، ساختمان اکیاس، طبقه هفتم جنوبی واحد 34

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

تلفن تماس

021-22431789
021-26801457

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

نشانی ما

تهران، مقدس اردبیلی، بین کیهان و پسیان، ساختمان اکیاس، واحد 34

پر کردن دندان خراب کودکان

پر کردن و ترمیم دندان خراب کودکان

پر کردن و ترمیم دندان خراب کودکان یکی از پرکاربردترین روش‌های ترمیم دندان است. پرکردن دندان‌ها را روی دندان‌های شیری و دائمی کودکان می‌توان انجام داد. دندان‌های کودکان ممکن است به دلایل مختلفی به پر کردن نیاز داشته باشد، مانند پوسیدگی و خرابی دندان، شکستگی دندان، عدم رشد صحیح و بی‌نظمی دندان‌ها، بعد از پروسه‌ی عصب‌ کشی دندان و یا برای ترمیم دندان‌هایی که دچار تغییر رنگ شدید شده‌اند.

در این مطلب از مطب بهترین دندانپزشک در تهران به بررسی پرکردن و ترمیم دندان خراب کودکان می‌پردازیم؛ بنابراین با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

ترمیم دندان خراب کودکان چیست؟

به روشی که در آن بیماری‌های دندان کودکان درمان و یا از آن پیشگیری می‌شود ترمیم دندان خراب کودکان گفته می‌شود. برخی از روش‌های درمانی که جهت ترمیم دندان خراب کودکان استفاده می‌شوند شامل: پرکردن، عصب‌کشی دندان کودکان، کشیدن دندان، استفاده از نگهدارنده‌های فضا و غیره است.

تعیین وقت مشاوره

پرکردن و ترمیم دندان خراب کودکان چه زمانی لازم است؟

دندان‌های کودکان به دلایل زیر ممکن است نیاز به ترمیم داشته باشد:

  • پوسیدگی و خرابی دندان
  • شکستگی دندان
  • عدم رشد صحیح دندان‌ها
  • بی‌نظمی دندان‌ها
  • سردرد و دردهای عضلانی مربوط به فک
  • جلوگیری از درد و احتمال تشکیل آبسه
  • تغییر رنگ و لکه‌شدن دندان‌ها

اگر پوسیدگی دندان کودک با درد همراه باشد می‌توان آن‌ها را پر کرد؛ اما اگر پوسیدگی با درد همراه نباشد به‌جای پر کردن باید از محلول‌های فلوراید (فلوراید تراپی) و ضدعفونی‌کننده‌ها استفاده کرد تا روند پوسیدگی موقف شود.

مراحل انجام درمان پرکردن و ترمیم دندان خراب کودکان

·      آماده‌کردن کودک

ابتدا فرزند خود را آماده کنید و با دلایل منطقی و حرف‌زدن با او سعی کنید استرس او را کم کنید. بگذارید دکتر با کودکتان ارتباط بگیرد. گاز نیتروژن از راه‌های دیگری است که برای کاهش استرس کودک و آرام‌کردن فضا می‌توانید استفاده کنید.

·      معاینه دندانپزشکی

در معاینه دندانپزشک تهران با استفاده از عکس‌برداری دندان و معاینه، دندان‌های پوسیده شده را مشخص می‌کند.

·      بی‌حسی

پس از معاینه دندانپزشک با استفاده از بی‌حسی موضعی و زدن آمپول دندان‌هایی که نیاز به ترمیم دارند را بی حس می‌کند. قبل از زدن آمپول دندانپزشک یک ژل بی‌حس‌کننده را روی لثه‌ها می‌زند تا هنگام زدن آمپول دندان‌ها درد نگیرند.

·      برداشت پوسیدگی دندان

بعد از بی حس شدن دندان فرزند شما و هنگامی که دیگر هیچ دردی را حس نکرد، دندانپزشک با ابزار تراش حفره ای ایجاد کرده و پوسیدگی دندان کودک را برمی‌دارد. در طول کار دستیار دندانپزشک به وسیله ابزار مکشی آب دندان کودک را تمیز نموده و هرنوع آلودگی و چرک را از آن بیرون می‌آورد.

·      پر کردن

بعدازاین که پوسیدگی دندان برداشته شد دندانپزشک حفره به وجود آمده را با موادی مانند آمالگام یا کامپوزیت پر می‌کند. در مرحله آخر پس از شستشوی دندان مراحل ترمیم تکمیل می‌شود.

انواع مواد برای پرکردن و ترمیم دندان خراب کودکان

پرکردن و ترمیم دندان خراب کودکان را می‌توان به چهار روش انجام داد:

  • پر کردن دندان با آمالگام یا همان مواد نقره‌ای رنگ
  • پرکردن دندان‌ها با مواد کامپوزیتی یا همان مواد سفیدرنگ
  • پر کردن با مواد براق رنگی
  • گذاشتن روکش استیل یا زیرکونیا

انتخاب نوع ترمیم به استحکام ساختار باقی‌مانده دندان، همکاری کودک و میزان پوسیدگی بستگی دارد.

لینک مفید: بهترین دکتر ایمپلنت دندان

·      پر کردن با آمالگام

آمالگام یک ترکیب از عناصر مختلفی چون نقره است. از مواد آمالگام به‌خصوص برای پر کردن دندان‌های آسیاب در عقب دهان استفاده می‌شود. این دندان‌ها عملاً نسبت به پوسیدگی و خراب‌شدن مستعد هستند چرا که دچار ساییدگی و یا شکستگی بر اثر جویدن یا گاززدن غذای سخت می‌شوند. در دو مورد است که استفاده از آمالگام برای پر کردن دندان‌ها ارجحیت دارد: زمانی که پوسیدگی دندان در دندان‌های عقبی ایجاد شده است و  هنگامی که پوسیدگی دندان  خیلی زیاد است و چند دندان درگیر شده است.

لینک مفید: تفاوت کامپوزیت با لمینت دندان

مزایا

  • دارای استحکام بالا و قوی
  • زمان پرکردن بسیار کم
  • بسیار ارزان‌قیمت

معایب

یکی از مشکلاتی که در رابطه با آمالگام، این است که جیوه‌ی موجود در آن به دندان آسیب وارد کند و عوارض ناخوشایندی را به وجود بیاورد. برای پر کردن دندان کودکان با آمالگام لازم است که میزان بیشتری از بافت سالم دندان تراشیده شود تا بتوان ماده‌ی آمالگام را در داخل دندان قرارداد.

لینک مفید: ایمپلنت دیجیتال دندان

·      پرکردن دندان با کامپوزیت

مواد سفیدرنگی که برای پرکردن و ترمیم دندان خراب کودکان به کار می‌روند، اغلب با نام کامپوزیت رزینی نامیده می‌شوند. این مواد شبیه به کوارتز یعنی مخلوطی از پودر شیشه‌ای و رزین پلاستیکی هستند و رنگ آن‌ها بسیار شبیه به رنگ طبیعی دندان است. مواد کامپوزیتی به وسیله نور آبی بسیار محکم و سفت می‌گردند. می توانید کامپوزیت دندان کودک خود را نزد بهترین دکتر کامپوزیت دندان انجام دهید.

مزایا

  • این ماده برای پرکردن دندان بسیار جذاب‌ و زیبا هستند زیرا رنگ آن‌ها خیلی به رنگ دندان شبیه است.
  • برای پر کردن دندان با مواد کامپوزیتی در کرج، نیاز نیست که مقدار زیادی از دندان تراشیده شود و بنابراین آماده‌کردن دندان برای ترمیم کمتر طول می‌کشد.
  • با استفاده از مواد کامپوزیتی می‌توان هر شکاف بسیار ریز یا کوچک روی دندان را هم پوشش داد و بدین ترتیب از گسترش پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کرد.

معایب

  • مواد کامپوزیتی نسبت به مواد نقره‌ای رنگ معمول گران‌تر هستند.
  • اگر پوسیدگی دندان، میان دندان‌های کودکتان باشد، احتمال برگشت دوباره پوسیدگی دندان، بسیار زیاد است؛ پس ضروری است که پرکردگی دندان بعد از مدتی عوض شود که این مسئله هزینه ترمیم دندان را بسیار بیشتر می‌نماید.

لینک مفید: آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان می شود؟

·      پرکردن و ترمیم با مواد رنگی براق

آیا کودکتان از رفتن به دندانپزشکی و ترمیم دندان می‌ترسد؟ در این صورت دندانپزشک با استفاده از مواد جدیدی که رنگس هستند برای پرکردن دندان استفاده می‌کند و می‌تواند کاری کند که رفتن کودک به دندانپزشکی برای او خیلی سرگرم‌کننده‌ شود. این مواد 7 رنگ براق مختلف دارد که کودکان با دیدن آنها ذوق زده می‌شوند.

اگر شما کودک را در انتخاب رنگ مواد پرکردن دندان درگیر کنید و از او بخواهید که رنگ موردعلاقه‌ی خود را انتخاب کند، این کار موجب کاهش دلهره و فراموش شدن ترس او می‌شود و از درمان پر کردن و ترمیم دندان لذت بیشتری ببرد. البته باید در نظر داشت که این‌گونه مواد تنها در شرایط خاصی قابل‌استفاده هستند که با مشورت با پزشک می‌توان از این موارد آگاه شد.

لینک مفید: انواع کامپوزیت دندان

·      مواد هم‌رنگ دندان یا زیرکونیا

روکش استیل انتخاب اصلی دندانپزشک کودکان است. از این مواد هنگامی که دندان عصب‌کشی شده و یا کودوک بیشتر از یک دندان پوسیده دارد، استفاده می‌گردد. این مواد محکم‌ترین نوع ترمیم دندان خراب کودکان است.

مزایا

پرکردن دندان با مواد آرام‌بخش برای کودکانی استفاده می‌شود که سن پایین‌تری دارند و موقع انجام درمان به دندانپزشک توجهی ندارند و نمی‌توانند مدت‌زمان زیادی را روی یونیت دندانپزشکی بمانند. این پرکردگی‌ها تا حدی دوام دارند و به کودک کمک می‌کنند که بهداشت دهان خود را به‌خوبی حفظ کنند.

لینک مفید: آیا کامپوزیت دندان درد دارد؟

به چه علت دندان‌شیری کودکان به پرکردن و ترمیم نیاز دارد؟

دلایل مختلفی برای جلوگیری از پوسیدگی دندان‌های شیری کودک شما وجود دارد که برخی از این دلایل عبارت‌اند از:

  • پرکردن و ترمیم دندان خراب کودکان از گسترش عفونت جلوگیری می‌کند؛ بنابراین باید به این مورد اهمیت بدهید.
  • لبخند و آراستگی دندان‌های کودک شما در اعتمادبه‌نفس او تأثیر می‌گذارد و کودک شاداب‌تری خواهید داشت.
  • دندان‌های شیری الگویی برای رویش دندان‌های دائمی هستند. اگر به دلیل پوسیدگی دندان‌های شیری آن‌ها را بکشید، ممکن است، دندان‌های دائمی در جای نامناسبی رشد کنند.
  • دندان‌های شیری جهت بهتر صحبت‌کردن به کودکان کمک کرده و راحت‌تر کلمات را ادا می‌کنند.
  • دندان‌های شیری کودک که پوسیده شده اند بر روی رشد دندان‌های دائمی او می‌توانند تأثیرگذار باشند.
  • درمان نشدن پوسیدگی دندان کودکان می‌تواند دندان‌درد شدید به همراه داشته و یا ممکن است دندان آبسه کند.

لینک مفید: انواع ایمپلنت آمریکایی

مراقبت‌های بعد از پرکردن و ترمیم دندان خراب کودکان

  • ممکن است بعد از انجام این پروسه کودک کمی احساس ناراحتی و درد داشته باشد که علت آن تحریک‌شدن بافت لثه‌ای و پالپ دندان‌ها است. با مصرف مسکن می‌توان درد را کنترل نمود. دندان‌پزشک برای کاهش بی‌تابی کودک پس از پرکردن دندان برای او مسکن‌هایی مانند استامینوفن تجویز می‌کند.
  • به دلیل استفاده از داروی بی‌حسی، دندان و نواحی اطراف آن تا چند ساعت بی حس است به همین علت لازم است کودک در هنگام نوشیدن و خوردن غذا مراقبت باشد تا دچار آسیب نشود.
  • باید مراقب کودک باشید تا وقتی که بی‌حسی کاملاً از بین نرفته است، از گاززدن و جویدن با ناحیه بی‌حس شده خودداری کند. برای جلوگیری از آسیب بیشتر در حین بی‌حسی، به کودکتان تنها غذاهای نرم بدهید تا از گاززدن ناگهانی لپ و لب‌ها جلوگیری شود. هرگاه که بی‌حسی برطرف شود کودک می‌تواند غذاهای عادی مصرف کند.
  • تا چند روز جهت دادن غذاهای جویدنی و سفت به کودک خود صبر نمایید.
  • فلوراید تراپی را مطابق با نظر دندان‌پزشک به صورت دوره‌ای انجام دهید.
  • تا یک روز بعد از ترمیم، به کودک مواد غذایی و نوشیدنی‌های سرد یا گرم، ندهید.
  • تا 30 دقیقه بعد‌از انجام ترمیم، از دادن خوراکی یا آب به کودک بپرهیزید.
  • شب قبل از انجام فلوراید تراپی، نگذارید کودکتان مسواک بزند.

لینک مفید: ایمپلنت فرانسوی

 ترمیم دندان خراب کودکان در مطب دندانپزشکی دکتر مونا کشکولی

ترس از درمانهای دندانپزشکی نه‌ فقط در کودکان بلکه در بزرگسالان نیز وجود دارد. اگر خوب دقت کنیم، معمولاً این موضوع به کودکی افراد و اولین برخوردشان با دندان‌پزشک، ارتباط دارد. در واقع، یکی از علت‌های وجود این ترس، استفاده از خدمات کلینیک‌هایی است که بدون توجه به وضعیت روحی و ترس کودکان، فقط به دنبال انجام کارشان هستند.

در مطب دندانپزشکی دکتر مونا کشکولی، می‌توانید مسئولیت پرکردن و ترمیم دندان خراب کودکان خود را بدون نگرانی به دندانپزشک متخصص و آشنا به وضعیت ویژه کودکان و ترس‌هایشان بسپارید. به همین منظور می‌توانید جهت دریافت نوبت و یا مشاوره با ما تماس بگیرید.

لطفا به ما امتیاز بدهید...
[کل: 1 میانگین: 5]

دکتر مونا کشکولی

دکتر مونا کشکولی متولد ۱۶ شهریور ۱۳۶۳ می باشد. ایشان در سال ۱۳۹۰ موفق به اخذ مدرک دکترای حرفه ای به عنوان دندانپزشک در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی شدند. ایشان همچنین عضو انجمن دندانپزشکان ایران بوده و حضور مستمر در کنفرانس های علمی و ارایه پژوهش های علمی متعدد دارند.
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سایر مقالات پزشکی
برای تعیین وقت و مشاوره شما با ما در ارتباط باشید…