ساعات کاری مطب: شنبه تا چهارشنبه  ساعت 9 الی 18 | پنج شنبه  ساعت 9 الی 13

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

تلفن تماس

021-22431789
021-26801457 09370031001

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

نشانی ما

مقدس اردبیلی، بین کیهان و پسیان، ساختمان اکیاس، طبقه هفتم جنوبی واحد 34

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

تلفن تماس

021-22431789
021-26801457

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

نشانی ما

مقدس اردبیلی، بین کیهان و پسیان، ساختمان اکیاس، واحد 34

تاثیر سیگار و ویپ بر سلامت دهان و دندان

سیگار کشیدن اثرات منفی زیادی بر روی سلامتی دارد که می تواند سلامت دهان، لثه ها و دندان ها را به طرق مختلف تحت تاثیر قرار دهد. در این مقاله قصد داریم به بررسی تاثیر سیگار وسیگار الکترونیک (ویپ) بر سلامت دهان و دندان بپردازیم.  بهترین دندانپزشک در تهران و متخصص دندانپزشک در زعفرانیه شما را به مطالعه این مقاله دعوت میکند.

اثرات سیگار کشیدن بر دهان و دندان

از جمله اثرات سیگار کشیدن میتوانیم موارد زیر را نام ببریم:

  • – تنباکو و نیکوتین موجود در سیگار می تواند باعث لک و زرد شدن دندان‌ها و ایجاد بوی بد دهان شود.
  • – سیگار کشیدن همچنین می تواند بر توانایی شمابرای چشیدن غذاها و نوشیدنی ها تأثیر بگذارد.
  • – استعمال دخانیات در مقایسه با افرادی که سیگار نمی‌کشند، تقریباً 80 درصد خطر ابتلا به بیماری‌های شدید لثه، معروف به پریودنتیت، تحلیل استخوان و سایر بیماری‌های پریودنتال را افزایش می‌دهد. بدین صورت که سیگار کشیدن منجر به از بین رفتن ساختارهای استخوانی پشتیبان اطراف دندان می شود و می تواند باعث شل شدن دندان ها شود. این عارضه اگر درمان نشود، ممکن است باعث آسیب رساندن به دندانها و نیاز به کشیدن انها شود.
  • – بزاق یک عامل مهم در محافظت از دندان های ما است. سیگار می تواند بر میزان ترشح بزاق دهان شماتأثیر بگذارد. کاهش میزان بزاق یا بزاق غلیظ و کف آلود به جای شل و روان، به این معنی است که دندان های شما حفاظ کمتری دارند.
  • – احتمال ابتلا به سرطان دهان در افرادی که از دخانیات استفاده می کنند در مقایسه با افرادی که سیگار نمی کشند، دو برابر بیشتر است. اگر مصرف تنباکو را ترک کنید، خطر ابتلا به سرطان دهان شروع به کاهش می کند.تحقیقات اخیر نشان داده است که خطر ابتلا به پریودنتیت در افرادی که سیگار را ترک می کنند مشابه افرادی است که هرگز سیگار نکشیده اند.

لینک مرتبط: جرمگیری دندان

تاثیر سیگار و ویپ بر سلامت دهان و دندان

تاثیر سیگار الکترونیکی و ویپ بر دهان و دندان

استفاده از سیگار الکترونیکی و استعمال سیگار در میان جوانان در سال های اخیر افزایش یافته است. شرکت‌های تولید سیگار الکترونیکی طعم‌هایی شبیه آب نبات تولید می‌کنند که این محصولات را برای جذب جوانان جذاب‌تر می‌کند.

در حالی که در سیگارهای الکترونیکی دخانیات وجود ندارد، اما همچنان می توانند تأثیر منفی بر سلامت دهان و دندان شما داشته باشند و به عنوان جایگزینی برای سیگار توصیه نمی شوند. بسیاری از ویپ ها هنوز حاوی نیکوتین و سایر مواد شیمیایی از جمله فلزات سنگین هستند که تأثیر منفی مشابه سیگار کشیدن معمولی دارند. تحقیقات نشان داده است که اثرات خوراکی سیگارهای الکترونیکی ممکن است شامل مشکلاتی در دهان و گلو، تغییر در بافت‌های نرم دهان و آسیب به دندان‌ها و لثه‌ها باشد.

مقاله مفید: گاز گرفتن لب چیست؟

تعیین وقت مشاوره

تحقیقات هنوز در مورد اثرات بلندمدت سیگارهای الکترونیکی بر سلامت دهان ادامه دارد، اما خطرات شناخته شده عبارتند از:

– دهان خشک

خشکی دهان زمانی رخ می دهد که عملکرد غدد بزاقی مختل شود و بزاق کافی برای تمیز کردن و آبرسانی دهان یا خنثی کردن اسیدهای روی دندان تولید نشود. ذرات و ترکیبات مایع بخارشده که توسط کابران ویپ استعمال می‌شود، می توانند خطر خشکی دهان را افزایش دهند که به نوبه خود خطر ابتلا به طیف وسیعی از مشکلات سلامت دهان از جمله پوسیدگی دندان، بیماری لثه، زخم های دهان و سرطان دهان را افزایش می دهد. خشکی دهان همچنین می تواند باعث بوی بد دهان شود.

– بیماری لثه و عفونت

التهاب لثه در پاسخ به باکتری است. بیماری لثه درمان نشده در نهایت می تواند منجر به تحلیل رفتن لثه یا از دست دادن دندان شود و همچنین یک عامل خطر برای تعدادی از بیماری ها در سراسر بدن باشد. ویپ می تواند با ایجاد تغییر در سطح باکتری ها در دهان و کمک به تکثیر باکتری ها از طریق گرم کردن دهان، خطر ابتلا به بیماری و التهاب لثه را افزایش دهد. خطر بیماری لثه ممکن است با مایعات بخارپز طعم دار بیشتر باشد.

– لکه های دندان

نیکوتین یا سایر ترکیبات موجود در دود ویپ می توانند در اثر استفاده مکرر یا زمانی که برای مدت طولانی تری روی سطوح دندان باقی بمانند، دندان ها را لکه دار کنند. این مواد روی دندان ها همچنین می توانند باکتری ها را جذب کرده و سلامت دهان و دندان شما را به خطر اندازند.

لینک مرتبط: لمینت دندان چیست؟

لینک مفید: بهترین دکتر کامپوزیت دندان

5/5 - (1 امتیاز)
فهرست مطالب

مشاوره و رزرو وقت

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سایر مقالات پزشکی
برای تعیین وقت و مشاوره شما با ما در ارتباط باشید…