ایمپلنت دیجیتال دندان، نوآوری فوق العاده ای است که در دندانپزشکی نوین بسیار مورد استفاده قرار گرفته است. ایمپلنت ها به عنوان جایگزین بخشی از ریشه عمل می کنند. آنها جایگزین ریشه می شوند و از استخوان زیر ریشه حمایت می کنند و به از بین رفتن استخوان فک جلوگیری می کنند. وقتی تمام دنیا به سمت دیجیتال می روند و فناوری دیجیتال در هر زمینه ای محبوبیت پیدا کرده است، چرا دندانپزشکی باید عقب بماند؟ یکی از بهترین نمونه های استفاده از فناوری دیجیتال در حوزه دندانپزشکی، ایمپلنت دیجیتال دندان است. ایمپلنت دیجیتال دندان مزایای بسیاری دارد. دکتر مونا کشکولی بهترین دندانپزشک در تهران، در این مقاله به توضیح درباره ایمپلنت دیجیتال و مزایا و معایب آن پرداخته است.
ایمپلنت دیجیتال دندان چیست؟
انواع ایمپلنت دندان، مانند ریشه های دندانهای طبیعی، دندانهایتان را در جای خود ثابت نگه می دارند. هنگامی که ایمپلنت دندانی در استخوان فک شما جاسازی می شود، استخوان اطراف ایمپلنت شروع به بافتن الیاف در اطراف ایمپلنت می کند و یک پیوند بسیار قوی برای نگه داشتن آن در جای خود ایجاد می کند. سیستم ایمپلنت دیجیتال دندان از تکنولوژی مدرن بهره می برد. از اسکن گرفته تا برنامه ریزی و ساخت، سیستم کاملا دیجیتالی امکان تجزیه و تحلیل دقیق هر مرحله را فراهم می کند. فناوری ایمپلنت دیجیتال دندان از مدل های کامپیوتری سه بعدی استخوان فک شما استفاده می کند تا امکان قرارگیری دقیق را فراهم کند. کاهش زمان صرف شده در جراحی خطر عفونت را کاهش میدهد و منجر به بهبودی سریعتر پس از جراحی میشود. همچنین ایمپلنت فوری دندان یکی دیگر از فناوری های جدید برای صرفه جویی در وقت بیمار است.
محدودیتهای ایمپلنت دیجیتال
در بعضی نواحی استخوانی امکان انجام ایمپلنت دیجیتال وجود ندارد پس ابتدا از مهارت و دانش جراح اطمینان حاصل فرمایید و مطمئن باشید که جراح بهترین و مناسب ترین درمان را برای شما انجام میدهد. اگر قطر و ارتفاع استخوان در ناحیه مورد نظر کافی نباشد، جراح با انجام پیوند و ایجاد قطر و ارتفاع استخوانی بهترین ایمپلنت را برای شما انتخاب می نماید و طول عمر ایمپلنت شما افزایش می یابد. ایمپلنت دیجیتال در نواحی دارای ضخامت کافی استخوان قابل انجام است.
لینک مفید: قیمت درمان ریشه دندان
مراحل ایمپلنت دیجیتال دندان
- اسکن سه بعدی فک
برای مشخص شدن وضعیت دقیق فک و استخوانها قبل از کاشت دیجیتال دندان، لازم است تا از فک شما اسکن سه بعدی تهیه شود. برای این عکسبرداری سر بیمار کامل میچرخد و اسکن فک انجام می شود.
- قالب گیری از فک
در این مرحله راهنمای دقیق برای جراحی فک تهیه می شود. این راهنمای جراحی مثل شابلون عمل میکند؛ یعنی متخصص ایمپلنت آن را روی فک بیمار قرار میدهد و با استفاده از آن نواحی را که باید استخوان فک را بتراشد به درستی و با دقت تشخیص میدهد.
- کاشت پایه ایمپلنت دیجیتال در دهان
از جالبترین ویژگیهای ایمپلنت دیجیتال دندان این است که همۀ ریزهکاریهای جراحی تا پیش از این مرحله آماده شده است. محل دقیق کاشت ایمپلنت که مشخص شد، دندانپزشک توسط دریل های مخصوص آن ناحیه را باز کرده و قطعه ایمپلنت (فیکسچر) را قرار می دهد.کار گذاشتن پایه ایمپلنت در استخوان فک شما مرحله بعدی درمان است. دقتی که در این نوع ایمپلنت وجود دارد باعث میشود تا به دلیل کوچک بودن جای برش نیازی به بخیه لثه هم نباشد. همین نکته باعث بهبودی زودتر و درد و خونریزی کمتر می شود.
- معاینه و اطمینان از جوش خوردن صحیح پایه ایمپلنت
بعد از گذشت زمان مشخص یعنی حدود 8 الی 12 هفته، فیکسچر (پایه) ایمپلنت دیجیتال به استخوان فک جوش میخورد. بعد از این مرحله قطعه میانی و روکش ایمپلنت را بر روی پایه قرار می گیرد. پیش از گذاشتن روکش، این بخش از ایمپلنت شما باید ساخته شود که نیاز به قالبگیری دارد. در این مرحله از ایمپلنت دیجیتال، دوباره به کمک اسکنر به جای قالب گیری با خمیر، فضای دهان و دندانهای شما با دوربینهای مخصوص اسکن میشود تا روکش دقیقتری برای دندان شما ساخته شود. اسکن سهبعدی دندانهای شما برای دندانساز فرستاده میشود و زمان آماده شدن روکش دندان شما هم کمتر میشود.
مقاله مفید: ایمپلنت فوری دندان
تفاوت ایمپلنت معمولی با ایمپلنت دیجیتال دندان
در کاشت دیجیتال به دلیل طراحی سه بعدی و کامپیوتری دقت بسیار بالاست اما امکان خطای دید و دقت پایین در ایمپلنت معمولی وجود دارد. ایمپلنت دیجیتال کمتر تهاجمی است و عوارض احتمالی کمتری نسبت به نوع معمولی آن دارد و در تعداد جلسات کمتری انجام می شود. کاشت دیجیتال به دلیل طراحی مناسب با شکل و رنگ دندانهای طبیعی نتایج ظاهری طبیعیتری دارد اما در کاشت سنتی دندانها ممکن است کمی حجیم به نظر برسند. با ایمپلنت دیجیتال دندان میتوانید در عرض چند هفته نتیجه مورد نظر را مشاهده کنید اما ایمپلنت معمولی دوره نقاهت طولانی تری دارد.
قیمت ایمپلنت دیجیتال دندان
هزینه ایمپلنت دیجیتال دندان متغیر است. هیچ دو روش ایمپلنت دندانی یکسان نیستند، به همین دلیل است که هزینه ها همیشه به عنوان طیف گسترده ای در نظر گرفته می شود. روشهای ایمپلنت پیچیده هستند و در هر روش چندین بخش وجود دارد. به طور کلی، ایمپلنت یک سرمایه گذاری مادام العمر است و بر این اساس قیمت گذاری می شود. بسیاری افراد به دلیل هزینه پایین تر روش ایمپلنت معمولی را انتخاب میکنند اما وقتی مزایای کاشت ایمپلنت دیجیتال را می فهمند این تفاوت قیمت را نادیده گرفته و روش دیجیتال را برای درمان انتخاب کنند. عوامل زیر باعث تفاوت قیمت ایمپلنت دیجیتال دندان و ایمپلنت معمولی می شود.
با استفاده از دستگاه های پیشرفته طراحی می شود.
سرعت تحویل روکش و پروتز دائم آن بالا تر است.
تجهیزات و متریال های آن از خارج از کشور بدون ارز دولتی وارد میشود.
نیاز به داشتن تجربه و مهارت بالای دکتر دندان پزشک دارد.
لینک مفید: نگهداری ایمپلنت دندان
تعیین وقت مشاوره
مزایای ایمپلنت دیجیتال دندان
ایمپلنت دیجیتال مزایای زیادی دارد که در ادامه به آنها اشاره شده است.
جراحی زمان کمتری می برد چون پیوند استخوان نیاز ندارد.
استفاده از یک سری گایدها (راهنماها) که محل دقیق ایمپلنت را مشخص می کنند.
زمان بهبودی به دلیل پانچ بافت سریع است. این روش سوراخ های ریزی در بافت ایجاد می کند که در مقایسه با تکنیک های دیگر تهاجمی نیست.
این روش در مقایسه با جراحی ایمپلنت معمولی بدون بخیه وبدون برش است و خونریزی کمتری دارد.
***ایمپلنت دندان با بیهوشی هم نوعی ایمپلنت است و برای کاهش درد در بعضی افراد به کار می رود.***
مانند ایمپلنت معمولی، هیچ آسیبی به اعصاب و دندان های مجاور وارد نمی شود.
ایمپلنت ها بر اساس هارمونی دندان های مجاور پردازش و طراحی می شوند و حداکثر زیبایی را به همراه دارند.
همانطور که در بالا اشاره شد ایمپلنت دیجیتال مزایای فراوانی دارد به شرط اینکه بیمار تمام شرایط لازم برای این عمل را داشته باشد و اگر امکان ایمپلنت دیجیتال نبود، می توان از ایمپلنت معمولی هم استفاده کرد که غیر تهاجمی باشد و درد و خونریزی بعد از عمل بسیار کم باشد و همه اینها نیازمند دندانپزشکی است که تجربه و دقت و مهارت کافی داشته باشد.
لینک مفید: بهترین دکتر کامپوزیت دندان در تهران
ایمپلنت دیجیتال برای چه کسانی مناسب است؟
کاشت دیجیتال دندان همانند کاشت ایمپلنت معمولی مستلزم وجود شرایط مناسب است. شرایط کاشت ایمپلنت دیجیتالی تفاوتی با ایمپلنت معمولی ندارد. این شرایط عبارتند از:
داشتن استخوان کافی و با کیفیت در محل کاشت
سلامت دهان و دندان و لثه
وضعیت سلامتی مناسب بیمار در زمان
لینک مفید: ایمپلنت فرانسوی
طول عمر ایمپلنت دیجیتال چقدر است؟
ایمپلنت های دیجیتال مانند ایمپلنت معمولی دارای طول عمر مفیدی بین ۲۰ تا ۲۵ سال هستند. البته این زمان، بستگی به شرایط استخوانی بیمار، نوع برند ایمپلنت، و مراقبت های انجام شده و بهداشت دهان و دندان پس از عمل، و مهارت و تجربه دندانپزشک دارد.