ساعات کاری مطب: شنبه تا چهارشنبه  ساعت 9 الی 18 | پنج شنبه  ساعت 9 الی 13

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

تلفن تماس

021-22431789
021-26801457 09370031001

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

نشانی ما

مقدس اردبیلی، بین کیهان و پسیان، ساختمان اکیاس، طبقه هفتم جنوبی واحد 34

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

تلفن تماس

021-22431789
021-26801457

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

نشانی ما

مقدس اردبیلی، بین کیهان و پسیان، ساختمان اکیاس، واحد 34

مراحل رشد دندان در کودکان

اگر شما والدین هستید و نگران سلامت دهان و دندان کودک خود هستید، باید بدانید که یکی از حیاتی ترین مراحلی که بر سلامت و رفاه عمومی کودک شما تأثیر می گذارد رشد دندان ها است. دندان‌های کودکان به محض تولد شروع به رشد می‌کنند و در نهایت دندان‌های شیری آن‌ها که به آن دندان شیری نیز گفته می‌شود، رویش می‌کند. این دندان‌های شیری راه را برای رشد و عملکرد صحیح دندان‌های دائمی آماده می‌کنند که تا آخر عمر با کودک شما دوام می‌آورد. هر مرحله از رشد دندان به طور قابل توجهی بر توانایی کودکان در خوردن، صحبت کردن و لبخند زدن تأثیر می گذارد. شما به‌عنوان والدین می‌توانید رشد مناسب دندان‌های فرزندتان را تضمین کنید و با تشویق به عادات بهداشتی دهان و دندان و برنامه‌ریزی معاینات روتین دندانپزشکی، آنها را برای یک عمر لبخند سالم به ارمغان بیاورید. در این مقاله با عنوان مراحل رشد دندان در کودکان، که توسط دکتر مونا کشکولی،  دندانپزشک خوب در زعفرانیه، نوشته شده است قصد داریم تمام آنچه را که باید در مورد رشد دندان ها بدانید را به شما بگوییم و نکات و راهنمایی های محافظتی را برای مراقبت بهتر از گنج در دهان کودک به شما ارائه دهیم.

لینک مفید: دکتر درمان ریشه دندان

دندان های اولیه

دندان های شیری یا دندان های شیری حتی قبل از تولد بچه شروع به شکل گیری می کنند. جوانه های دندان در سه ماهه دوم بارداری در لثه کودک شروع به رشد می کنند. آنها خود را آماده فوران می کنند تا زمانی که کودک متولد شود. حدود شش ماه پس از تولد، آنها به تدریج ظاهر می شوند. با این حال، ممکن است از کودکی به کودک دیگر متفاوت باشد. وقتی فرزند شما به سن سه سالگی می رسد، تقریباً تمام 20 دندان شیری روییده اند. اگرچه آنها دوستان موقت کودک شما هستند، اما نقش اساسی آنها در جویدن، رشد گفتار و رشد فک غیرقابل انکار است. به طور کلی، سلامت دهان و دندان کودک شما به شدت به سلامت دندان های شیری او بستگی دارد.

لینک مفید: تاثیر شیر بر سلامت دندانها

دندان های دائمی

تقریباً در سن شش سالگی، دندان‌های دائمی یا بالغ شروع به ظاهر شدن می‌کنند و جایگزین دندان‌های شیری می‌شوند، اما روند رویش آنها تا سال‌های نوجوانی پایان نمی‌یابد. رشد این همراهان مادام العمر معمولاً از الگوی خاصی پیروی می کند. این شبیه به یک بازی پرتاب موشک است که در آن اولین کسانی که بلند می شوند و ظاهر می شوند دندان های جلویی یا دندان های ثنایا هستند. سپس نوبت به دندان نیش می رسد، دندان های کنار دندان های ثنایا(هشت دندان جلو، چهار دندان در بالا و چهار دندان در پایین) و سپس دندان های آسیاب آشکار می شوند. نگه داشتن دندان های دائمی در شرایط خوب با مراقبت مناسب، سلامت آنها را در طول زندگی شما تعیین می کند. توجه به بهداشت دهان و دندان، مسواک و نخ دندان منظم و معاینات معمول دندانپزشکی به حفظ آنها در برابر مشکلات بهداشتی دندان و دهان کمک می کند.

تعیین وقت مشاوره

عوامل موثر بر رشد دندان ها

عوامل مختلفی می توانند بر رشد دندان های کودکان تأثیر بگذارند. یک عامل مهم ژنتیک است. به عنوان مثال، کودک شما ممکن است مشکلات دندانی را از شما به ارث برده باشد. یکی دیگر از عوامل موثر در رشد دندان های سالم، تغذیه مناسب است. مصرف لبنیات و غذاهای غنی از کلسیم و پروتئین مانند لبنیات و پنیر به تقویت دندان ها کمک می کند. علاوه بر این، محدود کردن نوشیدنی‌های شیرین و تنقلات می‌تواند از دندان‌های کودک شما در برابر پوسیدگی و بیماری‌های لثه محافظت کند. نقش ضروری اقدامات بهداشت دهان و دندان باید جدی گرفته شود. بنابراین، آموزش بهداشت دهان و دندان به کودکان از سنین پایین بسیار مهم است.

مشکلات معمول دندان در کودکان

کودکان ممکن است در طول رشد دندان های خود چندین مشکل دندانی را تجربه کنند. حفره ها شایع ترین آنها هستند. آنها اغلب به دلیل تجمع باکتری ها و تولید اسیدهایی هستند که مینای دندان را فرسایش می دهند. دندان های شلوغ و نامرتب یکی دیگر از مشکلات دندانی در کودکان است. این ممکن است باعث شود کودک شما با مشکلات جویدن و چالش هایی در تمیز کردن دندان های خود مواجه شود. اکنون، احتمالاً به راه حل هایی برای حفظ لبخند کودک دوست داشتنی خود فکر می کنید. برای آشنایی با روش هایی که می توانید برای جلوگیری از مشکلات دندانی در کودک خود از آنها استفاده کنید، با ادامه مقاله همراه باشید

راه حل های پیشگیرانه برای جلوگیری از مشکلات دندانی در کودکان

ویزیت منظم دندانپزشکی

کودکان برای حفظ سلامت دهان و دندان و جلوگیری از مشکلات دندانی باید به طور مرتب به دندانپزشک خود مراجعه کنند. در طول این معاینات دندانپزشکی، بهترین دندانپزشک در تهران هر گونه نشانه ای از حفره، نامرتبی دندان ها، بیماری های لثه یا سایر مشکلات دهان را بررسی می کند. علاوه بر این، آنها همچنین ممکن است یک تمیز کردن حرفه ای برای از بین بردن پلاک و تجمع جرم انجام دهند که با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن ساده نمی توان آنها را از بین برد. در بین این جلسات دندانپزشکی، دندانپزشک ممکن است توصیه هایی را در مورد روش های تغذیه و پاکیزگی برای سلامت بهتر دهان و دندان ارائه دهد.

رژیم غذایی مناسب

سلامت دندان ها به طور قابل توجهی تحت تاثیر رژیم غذایی است. شما باید کودک خود را به داشتن یک رژیم غذایی سالم پر از کلسیم و پروتئین تشویق کنید. مصرف تنقلات و نوشیدنی های شیرین را برای آنها محدود کنید، زیرا خطر پوسیدگی دندان را افزایش می دهند. می توانید غذاهای شیرین را با جایگزین های سالم تری مانند میوه ها، سبزیجات، پنیر و آجیل جایگزین کنید که باعث افزایش ترشح بزاق و متعادل شدن اسیدیته در دهان کودک می شود.

بهداشت دهان و دندان

خطر پوسیدگی دندان و بیماری لثه را می توان با توجه به اقدامات مناسب بهداشت دهان از سنین پایین به حداقل رساند. بسیار مهم است که اطمینان حاصل شود که فرزندان شما می توانند دندان های خود را به درستی مسواک بزنند و نخ دندان بکشند. آنها باید مقدار مناسبی از خمیر دندان حاوی فلوراید را روی یک مسواک نرم بریزند و دندان های خود را با حرکات دایره ای به مدت دو دقیقه مسواک بزنند. نخ دندان کشیدن به اندازه مسواک زدن مهم است و باید یک بار در روز برای کودکان استفاده شود، به طور ایده آل درست قبل از خواب.

بهترین توصیه های والدین برای بچه ها

والدین نقش مهمی در سالم نگه داشتن لبخند فرزندشان دارند. بنابراین، ما می خواهیم نکاتی را با شما در میان بگذاریم که به شما کمک می کند لبخند شاد کودک دلبندتان را پرورش دهید:

  • یک رژیم غذایی سالم را ترویج کنید که شامل مقدار زیادی مواد غذایی سرشار از کلسیم و پروتئین باشد.
  • مراقب میزان مصرف قند فرزندتان باشید.
  • استفاده منظم از خمیر دندان حاوی فلوراید برای مسواک زدن دندان های خود دو بار در روز.
  • مراقب مسواک زدن کودک خود باشید تا زمانی که بتواند به تنهایی آن را به درستی انجام دهد.
  • اگر فکر می کنید دندان های فرزندتان به درستی روی هم قرار نمی گیرند، برای معاینه دندانپزشکی و درمان احتمالی ارتودنسی با ما تماس بگیرید.
  • ضرورت قرار ملاقات های برنامه ریزی شده دندانپزشکی را فراموش نکنید
  • به دنبال نشانه هایی از پوسیدگی دندان مانند لکه های قهوه ای یا سفید روی دندان های آنها باشید.

نتیجه

در این پست نگاه عمیقی به مراحل رشد طبیعی دندان کودک شما و تاثیر رعایت بهداشت دهان و دندان از دوران کودکی داشته ایم. هر مرحله از رشد دندان ها، از ابتدایی تا دائمی، بر سلامت و رفاه عمومی کودک و همچنین توانایی آنها در خوردن، صحبت کردن و لبخند زدن با اعتماد به نفس تأثیر می گذارد. والدین باید با اطمینان از یک رژیم غذایی متعادل، تشویق معاینات روتین دندانپزشکی، و حمایت از عادات خوب مسواک زدن و نخ دندان کشیدن، سلامت دندان کودک خود را در اولویت قرار دهند. والدین ممکن است با انجام اقدامات پیشگیرانه برای مراقبت از دندان هایشان، پایه و اساس یک عمر لبخند سالم را برای فرزندان خود فراهم کنند.

5/5 - (1 امتیاز)
فهرست مطالب

مشاوره رایگان و رزرو وقت

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سایر مقالات پزشکی
برای تعیین وقت و مشاوره شما با ما در ارتباط باشید…