ساعات کاری مطب: شنبه تا چهارشنبه  ساعت 9 الی 18 | پنج شنبه  ساعت 9 الی 13

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

تلفن تماس

021-22431789
021-26801457 09370031001

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

نشانی ما

مقدس اردبیلی، بین کیهان و پسیان، ساختمان اکیاس، طبقه هفتم جنوبی واحد 34

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

تلفن تماس

021-22431789
021-26801457

دکتر مونا کشکولی متخصص دندانپزشکی

نشانی ما

مقدس اردبیلی، بین کیهان و پسیان، ساختمان اکیاس، واحد 34

تغییر رنگ کامپوزیت دندان

همه چیز درباره تغییر رنگ کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان یکی از روش های زیبایی دندان است که در این روش دندانپزشک زیبایی با قراردادن موادی منحصربه‌فرد و چند درجه روشن‌تر از دندان‌های طبیعی روی دندان قدامی می‌تواند نامرتبی و ناهنجاری‌های دندان را بپوشاند. درصورتی‌که ماده کامپوزیت به‌کاررفته در ترمیم دندان دچار تغییر رنگ شود، نمی‌توان آن را با استفاده از روش‌های سنتی سفید کرد و به حالت اول برگردانند.

در نتیجه برای جلوگیری از این مشکل باید مسائل تأثیرگذار بر روی این موضوع را شناخت تا با شناخت این عوامل از زردشدن دندان‌های ترمیم شده با این شیوه جلوگیری کرد. در ادامه این مطلب از کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر مونا کشکولی به بررسی علل تغییر رنگ کامپوزیت دندان می‌پردازیم و راهکارهایی را برای رهایی از این مشکل بیان می‌کنیم پس در ادامه با ما همراه باشید.

      لینک مفید: آشنایی با انواع کامپوزیت دندان

تعیین وقت مشاوره

انواع رنگ کامپوزیت دندان

قبل از شروع بحث در مورد تغییر رنگ کامپوزیت دندان بهتر با دسته‌بندی کلی رنگ‌های کامپوزیت آشنا شوید، به‌صورت کلی این شیوه ترمیم دندان در رنگ‌های مختلفی ساخته می‌شود و متناسب با رنگ دندان‌های طبیعی فرد در لثه افراد کار گذشته می‌شود. انواع رنگ‌های کامپوزیت عبارت‌اند از:

  • گروه a با رنگ قهوه‌ ای
  • گروه b با رنگ متمایل به زرد
  • گروه c با رنگ خاکستری مایل به زرد
  • گروه d با رنگی زرد مایل به رنگ قرمز

لازم است بدانید که هر یک از این گروه‌ها ده طیف مختلف دارند و شما با کمک مشاوره‌ با بهترین دندانپزشک در تهران می‌توانید بهترین رنگ را برای دندان‌های خود انتخاب نمایید. دکتر مونا کشکولی بهترین دکتر کامپوزیت دندان در تهران است که شما می توانید مشاوره ای رایگان در خصوص کامپوزیت دندان های خود با ایشان داشته باشید.

نکات مهم در انتخاب رنگ کامپوزیت دندان

افراد بسیاری با توجه‌ به سلبریتی‌ها و افراد مشهور، تصور می‌کنند که روشن‌ترین سایه رنگ برای آن‌ها مناسب‌ تر است، اما این باور درست نیست و می‌تواند رضایت فرد را به همراه نداشته باشد؛ بنابراین بهتر است تا نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • درصورتی‌ که دارای رنگ پوست تیره هستید، بهتر است تا درجه‌های رنگ طبیعی‌تر را انتخاب کنید. اگر کنتراست بالاتر باشد، دندان‌ها درخشش بیشتری را از خود نشان می‌دهند.
  • در صورتی‌ که دارای رنگ پوست روشن هستید، رنگ‌ها سفیدتر برایتان مناسب است، زیرا کنتراست زیادی بین پوست و دندان‌ها در شما ایجاد نمی‌شود. رنگ B2 می‌تواند انتخاب مناسبی باشد.
  • باید به سفیدی چشم خود دقت داشته باشید. اگر سفیدی که انتخاب می‌کنید بیشتر از رنگ سفید چشم خود باشد، حالت دندان‌هایتان غیرطبیعی می‌شود. در حقیقت یکی از دقیق‌ترین منبع‌ها جهت انتخاب رنگ کامپوزیت، در نظرگرفتن سفیدی چشم است.
  • شاید درجه تغییر در سایه رنگ‌ها خیلی محسوس به نظر نرسد، اما زمانی که کامپوزیت‌ها کنار هم قرار داده می‌ شوند، می‌توانند در یک درجه روشن‌ تر و یا تیره‌ تر دیده‌شدن، مؤثر باشند.

لینک مفید: آیا کامپوزیت دندان درد دارد؟

آیا کامپوزیت دندان تغییر رنگ می‌دهد؟

با پیشرفت تکنولوژی کیفیت کامپوزیت‌ها هم بالا رفته؛ اما باز هم با تغییر رنگ و زرد شدن کامپوزیت‌ها ممکن است مواجه شوید. زیرا عوامل مختلفی وجود دارد که می‌تواند منجر به تغییر رنگ و زردشدن کامپوزیت شود. گاهی اوقات ممکن است در اثر خوردن مواد غذایی رنگی متوجه تغییر رنگ دندان‌ هایتان شوید و این موضوع می‌تواند بسیار نگران‌ کننده باشد.

مواد پلاستیکی به‌ کاررفته در ونیر کامپوزیت اگر کم باشد مقاومت آن در برابر تغییر رنگ پایین است که در این صورت و به‌ مرورزمان شاهد تغییر رنگ کامپوزیت‌ها هستید. برخی از مواد غذایی موجب تغییر رنگ دندان‌هایتان می‌شود و معمولاً دندانپزشکان بعد از انجام کامپوزیت به بیمار توصیه می‌کنند از خوردن و نوشیدن برخی مواد غذایی که موجب تغییر رنگ کامپوزیت‌ها می‌شود خودداری نمایند.

لینک مفید: آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان می شود؟

نمونه کامپوزیت ونیر دندان

عوامل مؤثر در تغییر رنگ کامپوزیت دندان

از جمله عواملی که موجب رنگ‌ پذیری کامپوزیت‌ های دندان می‌شوند می‌توان به نوع کامپوزیت، بهداشت دهان و دندان، رژیم غذایی نامناسب، استعمال دخانیات، آسیب به دندان، مهارت دندانپزشک و… اشاره کرد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

  • برگشت لثه

برگشت لثه به سمت بیرون از اتفاقات بسیار شایعی است که هر کدام از ما با افزایش سن با آن روبه رو می‌شویم. اگرچه این اتفاق امری طبیعی بوده و ممکن است در حالت عادی هیچ‌گونه آزاری برای فرد به همراه نداشته باشد؛ اما موجب می‌شود تا به‌مرورزمان مواد غذایی در فاصله بین دندان و خط لثه ‌گیر کرده و موجب پوسیدگی می‌شود.

از این‌ رو چنانچه دندان‌هایتان را در سنین بالا کامپوزیت کرده باشید، با بازگشت لثه و پیدایش چسب زیر آن مصرف مواد غذایی و خوراکی‌ های رنگی به‌سرعت کامپوزیت‌ها را با تغییر رنگ مواجه می‌سازد

  • آسیب‌ دیدن دندان‌ ها

چنانچه روی دندان‌ های طبیعی خود کامپوزیت نصب کرده‌اید، باید توجه نمایید که مراقبت از آن‌ها بسیار ضروری است. ازآنجایی‌ که برخورد شیء محکم به‌ صورت یا افتادن و زمین‌خوردن موجب صدمه و آسیب به دندان می‌شود، بنابراین اگر کامپوزیت نیز داشته باشید درصورتی‌ که عاج دندان فرسوده شده و تغییر رنگ داده، کامپوزیت‌های شما نیز این تغییر را به‌وضوح نمایش خواهند داد. به همین دلیل در صورت وقوع این حوادث لازم است تا کامپوزیت‌ها برداشته شوند و پس از سفیدشدن سطح زیر آن‌ها مجدداً روی دندان قرار گیرند.

لینک مفید: نمونه درمان کامپوزیت دندان

  • کیفیت مواد استفاده شده

از آنجایی‌ که کامپوزیت‌ها در برند‌ها و انواع مختلفی در بازار موجود هستند، بنابراین بسیاری از افراد هنگام انجام کامپوزیت به دلیل قیمت مناسب به سراغ هر نوع برند و کیفیت نامناسبی رفته و توقع نتیجه عالی از آن را دارند. دراین‌خصوص باید ذکر کرد که کامپوزیت‌ ها به دلیل ساختار شیمیایی متفاوت از درصد‌های مختلف مواد رزین و پلاستیک ساخت می‌شوند.

درباره ضخامت کامپوزیت دندان بیشتر بدانید.

همین امر موجب متفاوت‌بودن مقاومت آن‌ها در برابر شرایط محیطی و تغییر رنگ می‌گردد. البته باید توجه داشته باشید که همواره گران‌ بودن دلیل بر باکیفیت بودن نبوده و تنها می‌بایست برای دریافت کامپوزیتی باکیفیت و مرغوب به کلینیک‌های معتبر مراجعه نمایید.

  • داشتن رژیم غذایی نامناسب

اگر تابه‌حال کامپوزیت‌ های دندان را دریافت کرده باشید، قطعاً پزشک به شما استفاده از یک رژیم غذایی مناسب را برای حفظ رنگ کامپوزیت‌ های دندانتان پیشنهاد کرده است؛ چراکه مصرف بی‌رویه مواد غذایی و نوشیدنی‌هایی مانند چای، قهوه، نوشابه، نوشیدنی‌های گازدار، زعفران، مشروبات الکلی، سس قرمز، شکلات، مرباها، آبمیوه‌های صنعتی، زردچوبه، انواع توت‌ها و…. رنگدانه‌ هایی درون خود دارند که به‌مرورزمان تغییر رنگ کامپوزیت‌ دندان را به همراه می‌آورند

  • مهارت دندانپزشک

یکی دیگر از نکاتی که در هنگام دریافت کامپوزیت در کنار انتخاب کامپوزیتی باکیفیت از برند معتبر اهمیت بسیاری می‌یابد، نصب آن توسط دندانپزشکی متخصص و باتجربه در این زمینه است؛ چراکه عدم فرم دهی مناسب کامپوزیت یا پولیش زدن آن به‌صورت اصولی سبب می‌گردد تا دریافت‌ کننده کامپوزیت پس از مدت‌زمان بسیار کوتاهی با مشکلات متعددی از جمله تغییر رنگ کامپوزیت‌ها مواجه شود.

  • بهداشت دهان و دندان

عدم توجه به بهداشت دهان و دندان و استفاده از مسواک و نخ دندان به‌صورت روزانه موجب می‌شود تا باکتری‌ها و مواد غذایی به‌مرور زمان روی کامپوزیت‌ ها یا زیر خط لثه جا خوش کرده و سبب تغییر رنگ کامپوزیت‌ ها شوند.

  • استعمال دخانیات

به‌جرئت می‌توان گفت که مصرف سیگار و دخانیات یکی از مهم‌ترین عوامل در تغییر رنگ کامپوزیت‌ها از سفید به زرد و بدرنگ شدن به شمار می‌روند که برای جلوگیری از این مشکل لازم است تا بیمار پس از دریافت کامپوزیت، استعمال سیگار و دخانیات را به حداقل برساند.

لینک مفید: تفاوت کامپوزیت و لمینت دندان

آیا امکان اصلاح و تغییر رنگ کامپوزیت دندان وجود دارد؟

اگرچه همواره شنیده‌ ایم که پیشگیری بهتر از درمان است؛ اما درصورتی‌که با رعایت نکات گفته شده کامپوزیت‌ های شما مجدداً به دلیل دلایل گوناگون دچار لک و تغییر رنگ شد، جای هیچ‌گونه نگرانی نبوده و می‌توانید برای درمان و اصلاح آن به دندانپزشک خود مراجعه نمایید تا روش‌ های ترمیمی را برای شما از سر گیرد.

برای برطرف‌کردن تغییر رنگ کامپوزیت‌های دندان، ابتدا دندان‌پزشک علت تغییر رنگ را بررسی کرده و سپس با استفاده از پولیش به‌راحتی لکه‌هایی که به دلیل خوردن مواد غذایی رنگی روی صمغ ونیر به وجود آمده‌اند را از بین می‌برد. چنانچه تغییر رنگ به دلیل فاصله میان ونیر و دندان ایجاد شده باشد، دندان‌پزشک بسته به این میزان فاصله جای خالی را با استفاده از مواد گوناگون و به‌صورت تخصصی ترمیم می‌کند.

اگر پس از انجام معاینات لازم دندان‌پزشک تشخیص دهد که به دلیل ازبین‌ رفتن حالت چسبندگی صمغ ونیر دندان، تغییر رنگ کامپوزیت‌ ها رخ‌ داده، برای برطرف‌ کردن مشکل تعویض کامپوزیت را به شما پیشنهاد می‌دهد تا زیبایی و جذابیت را به دندان‌ها و لبخند شما بازگرداند.

      لینک مفید: دکتر لمینت دندان در تهران

روش‌های جلوگیری از تغییر رنگ کامپوزیت دندان‌ها

روشهای مراقبت از کامپوزیت دندان و جلوگیری از تغییر رنگ آن در ادامه آمده است:

  • زدن درست و اصولی مسواک بعد از خوردن وعده‌ های غذایی یا خوراکی‌های رنگدانه دار با خمیر دندان‌ های مناسب کامپوزیت
  • کشیدن نخ دندان هرروز جهت تمیزکردن مواد غذایی باقی ماده در لابه لای دندان‌ها
  • استفاده از دهان‌شویه‌های مخصوص کامپوزیت
  • عدم استعمال سیگار و دخانیات و مشروبات الکلی به‌منظور جلوگیری از اثرگذاری نیکوتین موجود در آن‌ها بر زردشدن کامپوزیت‌ ها
  • خودداری از مصرف زیاد و مداوم نوشیدنی‌ ها و مواد غذایی که رنگ‌ دانه موجود در آن‌ها سبب تغییر رنگ دندان‌ها می‌گردد.
  • مراجعه به دندانپزشک حداقل هر 6 ماه یک‌بار به‌ طور منظم جهت انجام چکاپ و بررسی وضعیت کامپوزیت
  • استفاده از نی در صورت نوشیدن نوشیدنی‌ هایی مانند نوشابه، چای، قهوه و آبمیوه‌ های رنگی و جدی‌گرفتن کوچک‌ترین تغییر رنگ کامپوزیت دندان و مراجعه به دندان‌پزشک جهت جلوگیری از درمان پیچیده‌ تر و نیاز داشتن به تعویض کامپوزیت

درمان تغییر رنگ کامپوزیت دندان

مواد کامپوزیتی بر روی دندان‌ها جلویی توسط دندانپزشک زیبایی شما قرار می‌گیرد، این مواد باید با دندان‌های دیگر شما تفاوت رنگی زیادی نداشته باشد. ازآنجایی‌که مواد کامپوزیتی انواع مختلفی دارد، میزان تغییر رنگ در آن‌ها هم متفاوت است. برخی از کامپوزیت‌ها بسته به جنسشان مقدار آب زیادی را جذب می‌کنند، در نتیجه این مواد با خوردن مواد غذایی که دارای رنگ‌ دانه زیادی هستند سریع دچار تغییر رنگ می‌شوند.

شما با مراجعه به دندانپزشک زیبایی در تهران یا شهرهای دیگر به‌ راحتی می‌توانید تغییر رنگ کامپوزیت دندان خود را اصلاح کنید. در وهله اول پس از مراجعه شما به مطب دندانپزشک زیبایی، علت تغییر رنگ کامپوزیت‌ها باید مشخص شود، بعد از تشخیص علت می‌توان تغییر رنگ کامپوزیت دندان را با پولیش دندان و در موارد شدیدتر با روش بلیچینگ دندان و لمینت دندان اصلاح کرد.

کامپوزیت دندان تخصصی در کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر مونا کشکولی

از آنجایی‌ که با قراردادن کامپوزیت‌ ها روی دندان‌ ها، افراد همانند دندان‌های طبیعی از آن‌ها استفاده می‌ کنند، بنابراین کاملاً قابل‌ پیش‌ بینی است که سطح رویی ونیرها پس از مدت زمانی مشخص که بسته به طرز نگهداری از آن‌ها و جنس مواد به‌کاررفته دارد، تغییر رنگ می‌ دهند و از رنگ سفید به رنگ زرد متمایل می‌شوند. در صورتی که میخواهید در مورد روکش های پرسلن بدانید کافی است روی این لینک کلیک کنید.

در صورت بروز هر گونه تغییر رنگ، زردی و لک بر روی دندان‌ ها می‌توانید جهت ترمیم دندان‌های کامپوزیتی خود با کلینیک دکتر کشکولی تماس حاصل نمایند. دکتر مونا کشکولی متخصص باتجربه و ماهر ما با تضمین کیفیت و قیمت ترمیم کامپوزیت دندان به اصلاح روکش کامپوزیتی که دچار تغییر رنگ گشته است می‌پردازد و بهترین طیف رنگی کامپوزیت را به جهت اصلاح تغییر رنگ دندان‌ها انتخاب کرده و روکش کامپوزیتی دندان شما را ترمیم می‌کند.

لطفا به ما امتیاز بدهید...
[کل: 0 میانگین: 0]

دکتر مونا کشکولی

دکتر مونا کشکولی متولد ۱۶ شهریور ۱۳۶۳ می باشد. ایشان در سال ۱۳۹۰ موفق به اخذ مدرک دکترای حرفه ای به عنوان دندانپزشک در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی شدند. ایشان همچنین عضو انجمن دندانپزشکان ایران بوده و حضور مستمر در کنفرانس های علمی و ارایه پژوهش های علمی متعدد دارند.
فهرست مطالب

مشاوره و رزرو وقت

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سایر مقالات پزشکی
برای تعیین وقت و مشاوره شما با ما در ارتباط باشید…